RSG Media Članice

RSG je osnovan u februaru 1993. godine kada smo počeli emitovati svoj prvi program Radio Stari Grad. Danas je RSG radio, program sa nacionalim dosegom koji je prema posljednjim zvaničim istraživanjima slušanosti radija najslušanija radijska stanica u BiH.

Na dan grada Sarajeva. 6. april 2009. godine građanima Sarajeva poklanjamo novi gradski program RSG 1 Sarajevo, koji 06.12.2012. godine mijenja svoje ime u Antena Sarajevo.  Danas je Antena Sarajevo najslušaniji gradski program u Sarajevu koji je namjenjen isključivo građanima Sarajeva.

Najmlađi član naše grupacije je Radio Mix koji od juna 2018 ima regionalni doseg pokrivajući Sarajevo, Zenicu, Mostar, Doboj i Travnik. U kratkom periodu ostvarili smo značajan udio u slušanosti: šesta najslušanija stanica u BiH, druga najslušanija radio stanica u Sarajevu.

RSG Media je neformalna medijska grupacija, lider na radijskom tržištu u Bosni i Hercegovini. U sastavu RSG Media se nalaze radijski programi RSG radio, Antena Sarajevo, Radio Mix, agencija za marketing i produkciju Netra i Media Servis, neyavisna informativna redakcija.

MEDIA SERVIS je nezavisna informativna redakcija koja svakodnevno producira vijesti iz Bosne i Hercegovine i svijeta, regionalne vijest, gradske vijesti te posebne radijske informativne emisije za naše programe.

Marketing i promocija RSG MEDIA su organizovani u „inhouse“ agenciji NETRA koja  je ovlaštena agencija za marketing, produkciju i promociju naših radijskih programa.